Пиріг з фруктами з компоту Тісто:
400 г. борошна,
150 г. вершкового масла або маргарину,
100 г. цукру,
3 яєць,
1/2 склянка сметани,
1/2 ч. ложки соди,
1/2 ч. ложки лимонної кислоти.
Начинка:
1/2 кг. фруктів з компоту,
2 ст. ложки мелених білих сухарів,
100 г. горіхів,
3 ст. ложки цукру.
Жир посікати з просіяним борошном, содою і лимонною кислотою, додати рощтерті з цукром жовтки,
сметану,замісити тісто. Вистелити ним змащений жиром лист, поколоти виделкою, і пекти
в гарячій духовці (210-240С) протягом 35 хв.
На спечений корж накласти добре відціджені фрукти з компоту, посипати їх сухараями,
вкрити піною із збитих з 3 ст. ложками цукру білків, посипати січеними горіхами і
пекти в теплій духовці (170С) протягом 30 хв.
Смачно виходить, сама пробувала , і не дорого.