Ви увійшли як Гость
Група "Гости"Вітаю Вас Гость!
Ср, 09.10.2024, 14:16
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Модератор форуму: Таня, Вікторія, Roksolana  
Великдень!!!
RoksolanaДата: Пн, 13.04.2009, 21:17 | Повідомлення # 16
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Quote (Таня)
Таня

Дуже дякую, за теплі вітання, і рецепти, в четвер буду пекти паску, перший раз буду пекти, надіюсь вдасться biggrin
 
RoksolanaДата: Пн, 13.04.2009, 21:23 | Повідомлення # 17
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Паска традиційна
15 яєць та 15 жовтків збити з 3 скл. цукру. Додати 0,5 л сметани, 500 г розтопленого масла. 200 г дріжджів розчинити в 0,5 л теплого кип’яченого молока, всипати борошно й місити, доки не почне відставати від рук. Потім додати родзинки і ванілін, вимішати. Коли підійде, викладати у змазані маслом форми, заповнюючи на третину. Коли підросте до половини форми, ставити у піч.
 
RoksolanaДата: Пн, 13.04.2009, 21:24 | Повідомлення # 18
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Паска апельсинова
В емальовану посудину покласти 50 г дріжджів, 2 ч. ложки цукру, 2 ч. ложки борошна, 2 ч. ложки теплої води й поставити в посудину з теплою водою (це можуть бути дві емальовані миски, що поміщаються одна в одну). Через півгодини додати 1,5 скл. теплого молока, 2 скл. борошна, 2 скл. цукру. Вимішати й поставити на годину в тепле місце. Потім додати 10 жовтків, солі на кінчику ножа, 1 ч. ложку ванільного цукру, стерти один апельсин разом зі шкіркою, добре вимісити. Додати 5 скл. борошна, 1 скл. теплого молока, 300 г розтопленого вершкового масла. Замісити і поставити в тепле місце. Як підійде, викладати у форми, змазані маслом.
 
RoksolanaДата: Пн, 13.04.2009, 21:26 | Повідомлення # 19
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаю!
Жити в радості й любові від душі бажаю!
Запашною нехай буде Великодня Паска
І до віку буде з Вами світла Божа лакса!
Христос Воскрес!
 
ТаняДата: Ср, 15.04.2009, 14:02 | Повідомлення # 20
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
Поради Даріїї Цвек.
У кошик вкладаємо пасочку, сир, масло, кільце ковбаски, що символізує добробут, яйця і писанки. Яйце – це земля, а жовток – це сонце. Свяченим яйцем ділимося на великодній сніданок, до якого всі постили. Господар підходить до кожного з побажаннями і словами “Христос воскрес!”, а тоді цілує кожного. Ми все тата, діда і маму цілували в руку, бо так вимагав звичай. Кладемо в кошик ще сіль – як символ мудрості, хрін – як символ терпіння Христа. На великодній сніданок не просимо нікого, мають бути самі тільки рідні. Свячене яйце нарізаємо на стільки частин, скільки є присутніх осіб. На столі горить свічка, щоб нагадувати про світлість цього дня. Усі страви прикрашають зеленими листочками петрушки, салати. Кожному на тарілку кладуть галузочку барвінку з весняною квіткою, бо барвінок – це символ Великодня.
 
ТаняДата: Ср, 15.04.2009, 14:04 | Повідомлення # 21
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
Рецепт паски від Дарії Цвек.
Великодня паска
1 кг муки, 0,5 л молока, 50 г дріжджів, 3-4 жовтки, 0,5 склянки цукру, шкірка з цитрини, ванілін, 0,5 склянки олії, сіль.

До посіяної муки кімнатної температури додати подрібнені дріжджі, влити половину всього теплого молока, посипати цукром і легко замішати до густоти сметани. Як тільки дріжджі піднімуться, відразу братися до замісу. Дрібно посолити, додати жовтки, розтерті з цукром, шкіркою з цитрини, ваніліном, долити решту молока і мішати дерев’яною ложкою або рукою. Тісто має бути тугим. Якщо утворилася однорідна маса, влити теплу олію. Місити, поки олія не всотається у тісто і тісто не відстане від руки. Тоді загладити поверхню і долонею зробити на тісті хрест. Накрити рушником і дати тісту підійти. Якщо на поверхні появляться жилки, то воно вже викиснуло. Тоді ділимо тісто. Дві третини тіста викладаємо на стільницю, посипану мукою, вимішуємо його ще раз, формуємо буханку і вкладаємо до круглої форми, посмарованої жиром. Якщо у вашій печі низ пригорає, то на дно покласти папір, змащений жиром. До третьої частини тіста домішуємо ще муки, щоб тісто стало дуже тугим, бо з нього будемо формувати прикраси. З довгого тонкого ролика формуємо хрест. З грудочки тіста – зозульки, які вкладаємо поміж раменами хреста. В очі зозульок вкладаємо перець. Якщо є ще місце, то з кружалець тіста формуємо зірки.

 
ТаняДата: Ср, 15.04.2009, 14:08 | Повідомлення # 22
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
Дарія Цвек-берегиня української кухні,авторка багатьох книг кулінарних рецептів.
 
RoksolanaДата: Ср, 15.04.2009, 23:54 | Повідомлення # 23
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
п. Тетяно я з вами повністю погоджуюся на рахунок Дарії Цвек, прекрасна жінка, геніальна, наша галичанка, всі рецепти перевірені нею самою, тому так добре вдаються. Я маю її книжку "Святковий стіл" там рецепти на любі події, на різні пори року, стоїть завжди в мене на холодильнику щоб під руками була, часто черпаю ідеї з неї. Як приїду додому то ще дуже хочу купити "Солодке печево" Дарії Цвек. Багато моїх знайомих печуть свої "коронні" пляцки і торти саме по рецептах Д.Ц.
 
RoksolanaДата: Пт, 17.04.2009, 18:16 | Повідомлення # 24
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Вітаю друзів ходорівчан з світлим святом Христового Воскресіння.
Смачної Паски,
Довгої ковбаски,
Твердого холодця,
Крутого яйця,
Смачного хрону,
Міцного самогону!
Христос Воскрес!!!
Воістину Воскрес!
Нехай царюють у серці радість і душевний спокій!Нехай до Вашої оселі прийде здоров’я, любов, щастя, добробут, душа нехай світлішою стає, серце пламеніє любов’ю, а помисли стануть щирими та добрими.
Христос Воскрес!!!!
 
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Малеча - ресурс для сучасних батьків Від свята до свята! Українські пісніПиши українською Allsoft.ru - магазин софта Переводчик онлайн Test your Internet connection speed at Speedtest.net Баннера на заказ. Программы на SoftPortal.com Пчеловодство и апитерапия. Доктор Пчела. favicon.ru
Всі права захищено, адміністрація сайту не несе відповідальність за дії користувачів та може не поділяти думки дописувачів.
Використання матеріалів з даного сайту, можливе, лише при умові розміщення гіперпосилання на ресурс: www.khodoriv.at.ua