Великдень!!!
|
|
Roksolana | Дата: Пн, 13.04.2009, 21:17 | Повідомлення # 16 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Дуже дякую, за теплі вітання, і рецепти, в четвер буду пекти паску, перший раз буду пекти, надіюсь вдасться
|
|
| |
Roksolana | Дата: Пн, 13.04.2009, 21:23 | Повідомлення # 17 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Паска традиційна 15 яєць та 15 жовтків збити з 3 скл. цукру. Додати 0,5 л сметани, 500 г розтопленого масла. 200 г дріжджів розчинити в 0,5 л теплого кип’яченого молока, всипати борошно й місити, доки не почне відставати від рук. Потім додати родзинки і ванілін, вимішати. Коли підійде, викладати у змазані маслом форми, заповнюючи на третину. Коли підросте до половини форми, ставити у піч.
|
|
| |
Roksolana | Дата: Пн, 13.04.2009, 21:24 | Повідомлення # 18 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Паска апельсинова В емальовану посудину покласти 50 г дріжджів, 2 ч. ложки цукру, 2 ч. ложки борошна, 2 ч. ложки теплої води й поставити в посудину з теплою водою (це можуть бути дві емальовані миски, що поміщаються одна в одну). Через півгодини додати 1,5 скл. теплого молока, 2 скл. борошна, 2 скл. цукру. Вимішати й поставити на годину в тепле місце. Потім додати 10 жовтків, солі на кінчику ножа, 1 ч. ложку ванільного цукру, стерти один апельсин разом зі шкіркою, добре вимісити. Додати 5 скл. борошна, 1 скл. теплого молока, 300 г розтопленого вершкового масла. Замісити і поставити в тепле місце. Як підійде, викладати у форми, змазані маслом.
|
|
| |
Roksolana | Дата: Пн, 13.04.2009, 21:26 | Повідомлення # 19 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаю! Жити в радості й любові від душі бажаю! Запашною нехай буде Великодня Паска І до віку буде з Вами світла Божа лакса! Христос Воскрес!
|
|
| |
Таня | Дата: Ср, 15.04.2009, 14:02 | Повідомлення # 20 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Статус: Offline
| Поради Даріїї Цвек. У кошик вкладаємо пасочку, сир, масло, кільце ковбаски, що символізує добробут, яйця і писанки. Яйце – це земля, а жовток – це сонце. Свяченим яйцем ділимося на великодній сніданок, до якого всі постили. Господар підходить до кожного з побажаннями і словами “Христос воскрес!”, а тоді цілує кожного. Ми все тата, діда і маму цілували в руку, бо так вимагав звичай. Кладемо в кошик ще сіль – як символ мудрості, хрін – як символ терпіння Христа. На великодній сніданок не просимо нікого, мають бути самі тільки рідні. Свячене яйце нарізаємо на стільки частин, скільки є присутніх осіб. На столі горить свічка, щоб нагадувати про світлість цього дня. Усі страви прикрашають зеленими листочками петрушки, салати. Кожному на тарілку кладуть галузочку барвінку з весняною квіткою, бо барвінок – це символ Великодня.
|
|
| |
Таня | Дата: Ср, 15.04.2009, 14:04 | Повідомлення # 21 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Статус: Offline
| Рецепт паски від Дарії Цвек. Великодня паска 1 кг муки, 0,5 л молока, 50 г дріжджів, 3-4 жовтки, 0,5 склянки цукру, шкірка з цитрини, ванілін, 0,5 склянки олії, сіль. До посіяної муки кімнатної температури додати подрібнені дріжджі, влити половину всього теплого молока, посипати цукром і легко замішати до густоти сметани. Як тільки дріжджі піднімуться, відразу братися до замісу. Дрібно посолити, додати жовтки, розтерті з цукром, шкіркою з цитрини, ваніліном, долити решту молока і мішати дерев’яною ложкою або рукою. Тісто має бути тугим. Якщо утворилася однорідна маса, влити теплу олію. Місити, поки олія не всотається у тісто і тісто не відстане від руки. Тоді загладити поверхню і долонею зробити на тісті хрест. Накрити рушником і дати тісту підійти. Якщо на поверхні появляться жилки, то воно вже викиснуло. Тоді ділимо тісто. Дві третини тіста викладаємо на стільницю, посипану мукою, вимішуємо його ще раз, формуємо буханку і вкладаємо до круглої форми, посмарованої жиром. Якщо у вашій печі низ пригорає, то на дно покласти папір, змащений жиром. До третьої частини тіста домішуємо ще муки, щоб тісто стало дуже тугим, бо з нього будемо формувати прикраси. З довгого тонкого ролика формуємо хрест. З грудочки тіста – зозульки, які вкладаємо поміж раменами хреста. В очі зозульок вкладаємо перець. Якщо є ще місце, то з кружалець тіста формуємо зірки.
|
|
| |
Таня | Дата: Ср, 15.04.2009, 14:08 | Повідомлення # 22 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Статус: Offline
| Дарія Цвек-берегиня української кухні,авторка багатьох книг кулінарних рецептів.
|
|
| |
Roksolana | Дата: Ср, 15.04.2009, 23:54 | Повідомлення # 23 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| п. Тетяно я з вами повністю погоджуюся на рахунок Дарії Цвек, прекрасна жінка, геніальна, наша галичанка, всі рецепти перевірені нею самою, тому так добре вдаються. Я маю її книжку "Святковий стіл" там рецепти на любі події, на різні пори року, стоїть завжди в мене на холодильнику щоб під руками була, часто черпаю ідеї з неї. Як приїду додому то ще дуже хочу купити "Солодке печево" Дарії Цвек. Багато моїх знайомих печуть свої "коронні" пляцки і торти саме по рецептах Д.Ц.
|
|
| |
Roksolana | Дата: Пт, 17.04.2009, 18:16 | Повідомлення # 24 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Вітаю друзів ходорівчан з світлим святом Христового Воскресіння. Смачної Паски, Довгої ковбаски, Твердого холодця, Крутого яйця, Смачного хрону, Міцного самогону! Христос Воскрес!!! Воістину Воскрес! Нехай царюють у серці радість і душевний спокій!Нехай до Вашої оселі прийде здоров’я, любов, щастя, добробут, душа нехай світлішою стає, серце пламеніє любов’ю, а помисли стануть щирими та добрими. Христос Воскрес!!!!
|
|
| |