Ви увійшли як Гость
Група "Гости"Вітаю Вас Гость!
Ср, 09.10.2024, 14:18
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Таня, Вікторія, Roksolana  
Поради хорошої господині.
khodorivДата: Вт, 17.03.2009, 20:24 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Бажання продавців часто не збігаються з нашими потребами.
Шкода, що дужє часто продукти виявляються умовно "смачними" й "корисними".
У цій темі ми постараємось допомогти Вам у виборі якісних товарів.
 
ВікторіяДата: Пт, 27.03.2009, 10:34 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Сьогодні, я постараюся рзкрити тему молочних продуктів.

Молоко.
Купуючи молоко в магазині (стерилізоване чи пастеризоване) ми розуміємо,
що там знаходиться набагато менше корисних властивостей.
Тому,що перед розфасовкою молоко проходить серйозну термічну обробку для
продовження терміну зберігання.

А справжнє, нічим не оброблене, некип’ячене молоко --- це і збудники інфекційних захворювань, і личинки глистів.
Крім того, корова може хворіти --- в такому випадку використовувати молоко в їжу категорично не можна!!!

Що ж робити?
1. В першу чергу потрібно бути уважними, щодо до того де ви купуєте молоко ?
Якщо у бабусь на базарі, то обовязково звертайте увагу на тару --- зазвичай це пластикові пляшки,
невідомого походження. І тут не має ніяких гарантій !!!
2.Сільське коров’яче молоко повинно бути непрозоре, насиченого білого кольору. Якщо воно рідке та водянисте
це означає, що його разбавляють водою.
Визначити, разбавляють молоко чи ні, можна так: капніть його в склянку чистої води ---
крапля гарного молока акуратно спуститься на дно склянки і розчиниться не відразу.
3.І найважливіше --- щоб уникнути неприємностей краще прокипятіть молоко.
Кип’ячене молоко може зберігатися в холодному місці цілий тиждень.

 
ВікторіяДата: Пт, 27.03.2009, 10:57 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Ось недано дивилася телепередачу, в якій розказували про оселедець....
і хоча я сама його дуже полюбляю, апетит у мене пропав.

Отож давайте розберемось : як правильно вибрати оселедець ?
Насамперед треба сказати, що переважно сировина ввозиться до нас в країну в замороженому
вигляді, а уже наші виробники відповідають за процес зберігання та "виготовлення" оселедця.
Оселедець має тим кращі смакові якості, чим кращі були умови його місце знаходження.
Я віддаю первагу оселедцю, який у народі має назву «норвезький» та «голландська».
Вони мають приємний смак, ніжне, добре м’ясо і характерний оселедцевий аромат.

Ось критерії за якими потрібно вибирати :
1.На оселедці не повинно бути пошкоджень на шкірі.
2.Тушка має бути пружною, і ні в якому разі за консистенцією не нагадувати "щось" .
3.Оселедець краще купувати з більшим вмістом солі ( тут менша ймовірнісь збереження в ньому
шкідливих для нас бактерій).
4.Якщо у риби кислуватий запах та потьмяніла шкірна поверхня --- це не наш варіант !!!
5.Та останнє --- при очищені оселедця завжди звертайте увагу на його нутрощі, їх колір та
склад також про багато чого можуть розповісти.

Дякую за увагу ! biggrin

 
RoksolanaДата: Пт, 27.03.2009, 17:16 | Повідомлення # 4
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Quote (Вікторія)
Отож давайте розберемось : як правильно вибрати оселедець ?

До оселедця треба особливо приглядатися, знаю часто буває росіл мутний, або світлий, який краще щоб був я незнаю, але коли спитаєш продавця завжди відповідає що оселедець свіжий biggrin Може хтось знає який повинен бути росіл?
В Сполучених Штатах оселедець є у банках маринований, але він тут залитий оцтом і дуже гострий, такий мені не подобається, скучаю за базарним, нашим. Дякую Віка.
 
ВікторіяДата: Сб, 28.03.2009, 00:55 | Повідомлення # 5
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Роксолано, росіл зазвичай мутний (в бочці чи у ведрі), якщо ні --- то це гарантія того що саме цей россіл замінили.
ТОБТО ПРОСТО ЗЛИЛИ І ЗАЛИЛИ ТУДИ ВОДУ (З КОНЦЕТРАТОМ СОЛІ) , а отже товар хочуть продати по другому кругу cool
 
ВікторіяДата: Чт, 02.04.2009, 12:35 | Повідомлення # 6
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Сьогодні постараюся розкрити тему ГМО в Україні.

Адже до цих пір багато людей і не знає що це таке --- ГМО !!!
А це --- генетично модифіковані організми, і якщо ви думаєте, що вони до вас не мають жодного відношення,
то будьте певні в тому, що ви помиляєтесь......
Найбільш болючою проблемою для України є питання маркування продуктів із ГМ компонентами.
Парадокс у тому, що сьогодні в Україні офіційно не зареєстровано жодного ГМ продукту,
як і немає документів, які б забороняли їхнє ввезення на територію країни.
У той же час, відомо, що такі продукти в нас виробляються, а також завозяться з інших країн, а,
виходить, продукти із ГМ компонентами ми все-таки вживаємо.

В чому основна проблема?
1. Присутність генетично модифікованих організмів в Україні - це
небезпечний і не правовий експеримент над населенням, так як у нашій законодавчій
системі не прописані норми використання ГМО в продуктах.
2. Досі в світі не існує наукового обґрунтування і гарантій безпечності
споживання ГМО людьми і с/г тваринами в довгостроковій перспективі.
Відсутня обґрунтована державна оцінка доцільності, необхідності та
корисності від впровадження ГМО.
3. Відсутній жорсткий контроль за якістю генетично модифікованої продукції,
лабораторне обладнання (на Україні лише дві лабораторії, які можуть зробити тест на
ГМО), а державний кордон відкритий для проникнення ГМО на
територію України.
4. Широкий загал населення України не поінформований про те, що таке ГМО,
продукти на їх основі, їх вплив на людей, тварин, довкілля, доцільність їх
використання у сільському господарстві.
5. Можливі ризики із втратою здоров'я і навіть життя людей ніхто не
розглядає і не вивчає, бо на перший план виходить політична та економічна
складова.

ГМО використовують фактично всюди, це може бути яблуко без жодного дефекту,
мясо(тварина вживала корм з використанням ГМО) , і саме гірше --- це може бути і дитяче
харчування. Тому, дорогі матусі, краще приготувати тей самий йогурт власноруч.
Я переглядала різні статті, знайшла українських виробників, які використовують ГМО.

УКРАЇНСЬКІ КОМПАНІЇЇ, ЩО ВИКОРИСТОВУЮТЬ ГМО :
За матеріалами pravda.ua .
Стаття російською мовою.

ООО «Мясокомбинат «Юбилейный». Согласно мартовскому исследованию Госпотребстандарта, соевый белок в двух видах ветчины комбината был генетически модифицирован, содержание >5%.

ООО «Мясной альянс».По данным Укрметртестстандарта, несколько видов колбас, выпускаемых этим предприятием, не только содержат ГМО >5%, но и в маркировке вообще не указывается наличие соевого белка.

МПЗ «Колос» «Чернівецькі ковбаси». ГМО обнаружено в ветчине «Украинская» и «Днепровская», сосисках «Куриные».

Торговая марка «Фомич» — колбаса из мяса птицы вареной 1-ого сорта «Особая», «Докторская новая», «Куриная».

«Алан» (Днепропетровск)– колбаски вареные «Гномик», колбаса полукопченая «Салями классик».

Мясокомбинат «Юбилейный» (Днепропетровская обл.) – ветчина «Сорочинская», «Куриная экстра».

ТМ «Добре» («Агика», Киев) – пельмени «Левада», пельмени «Три медведя», пельмени «Аппетитные».

Информация предоставлена Укрметртестстандартом (Пресс-конференция «Маєш знати, що вживати – проблема генетично модифікованих організмів в Україні – реальність сьогодення»).

Важко робити якісь висновки, адже обмежити вживання ГМО в наших силах, але викорінити його з наших ринків
підсилу лише нашій владі, якій як завжди не до нас ..........

 
ВікторіяДата: Пт, 03.04.2009, 18:42 | Повідомлення # 7
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
"Солодощі та етикетки"

Купуючи дітям їх улюблені ласощі, ми часто зневажливо ставимося до перевірки
вмісту етикетки і зовнішньому вигляду продукту.
Ми хапаємо перший ліпший стаканчик морозива в лотку, і біжимо до каси.
А між іншим, цій купівлі потрібно приділити кілька зайвих хвилин.
Перш за все, вас мають насторожити такі речі, як наявність вм’ятини і нерівностей на стаканчику морозива,
а також кришталики льоду. Все це свідчить про те, що продукт неодноразово розморожували і заморожували знову.
А значить, втрачено якість продукту, а крім того, морозиво втратило свої смакові якості.
Зверніть увагу на список Е, який присутній у складі морозива.
Якщо там є небезпечні добавки - такий стаканчик морозива краще не купувати.
Частіше всього в морозиво додають трохи цілком нешкідливих добавок:
* Екстракт шкірки винограду - Е163
* Бета каротин - Е160А
* Природний трав’яний барвник - Е100
* Яблучний пектин - Е440
Зверніть увагу, чи додано в стаканчик морозива натуральне вершкове масло і молоко,
чи вони замінені рослинними жирами. У цьому випадку користі у морозива буде значно менше,
а деякі рослинні жири, наприклад пальмова олія, погано засвоюються у дітей.
Ще один важливий для якості морозива момент - ступінь його взбиття.
Якщо вона менше 130%, то від покупки такого морозива краще утриматися.
Купуйте тільки якісне морозиво надійних виробників - це допоможе зберегти здоров’я дітей. smile

 
RoksolanaДата: Пн, 06.04.2009, 21:49 | Повідомлення # 8
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Quote (Вікторія)
Вікторія

Дякую за цікавинки, молодець що вишукуєш їх, так добре щось корисне почитати.
 
ВікторіяДата: Чт, 16.04.2009, 13:30 | Повідомлення # 9
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Знову привіт, я так захопилася темою неякісних продуктів, що вирішила добавити ще дещо цікавеньке......
Отож ....поїхали.....
Сьгодні говоримо прошкідливі харчові добавки!

А чи знаєте ви, що Англійські вчені переконані в тому , що українська їжа небезпечна для здоров`я.
Вони з`ясували, що більшість харчових добавок, дозволених в Україні, шкідливі для здоров`я,
особливо для дитячого організму.
Учені попереджають, шкідливий вплив цих добавок може призвести до підвищеної стомлюваності, неспокійного сну
і навіть зниження розумових здібностей.
Дослідження англійських фахівців опублікувало авторитетне медичне видання - журнал «Ланцет».
Льодяники, морозиво, джеми - все це може загрожувати здоров`ю вашої дитини.
Українські та зарубіжні виробники вже не перший рік пхають нас харчовими добавками -
ароматизаторами, фарбниками, консервантами.
Їх додають куди завгодно - вже не завжди розумієш, що купив:
ковбасу з м`яса чи соєву з «ароматом, ідентичним натуральній свинині».
Ми вже звикли. Відкритим залишається лише питання про те, наскільки це все шкодить здоров`ю.
У лабораторії гігієни харчування Інституту гігієни і медичної екології ім. Марзєєва повідомили,
що харчові добавки, які вивчали англійські вчені, досі дозволені в Україні.

За теорією, одержавши код Е і національну «прописку» в нормативах, будь-яка добавка вважається перевіреною щодо безпеки для людини. Таким чином, на сьогоднішній день виробники формально не порушують закон.
Проте з часом з`являються нові відомості про ту або іншу добавку.
Як, наприклад, кока-колу виготовляли з використанням кокаїну - і ніхто його шкідливим не вважав.
Ось деякі з дозволених в Україні добавок з кодом Е:

Е-102, тартразин
Жовтий фарбник. Застосовується в
морозиві, желе, пюре, супах, йогуртах, гірчиці тощо.
За своєю природою є кам`яновугільним дьогтем, відноситься до промислових відходів.
Надзвичайно небезпечний для астматиків.
Може викликати мігрень, свербіння і порушення зору.
А у дітей ще дратівливість, надмірну активність, порушення сну. Заборонений в багатьох країнах.

Е-110, жовтий «сонячний захід» FCF, оранжево-жовтий S
Додається в кольорову цукеркову глазур, джеми, забарвлені напої, пакетовані супи,
східні прянощі, соуси і ін.
Викликає алергічні реакції, закладеність носа, нежить, нудоту, болі в животі, гіперактивність.
Заборонений в багатьох країнах.

Е-211, бензоат натрію
Це консервант з властивостями антибіотика і підсилювача кольору.
Зустрічається в соусах для барбекю, прессервах, соєвих соусах, «фруктових» драже, льодяниках і ін.
Викликає алергічні реакції. Шкідливі властивості посилюються у поєднанні з Е-102 (тартразином).

Е-104, жовтий хіноліновий
Використовується в копченій рибі, кольорових драже, льодяниках від кашлю, жуйках.
Викликає запалення шкіри і підвищену активність у дітей.
Заборонений в Австралії, Японії, Норвегії, США.

Е-122, азорубін, кармуазин
Фарбник червоного кольору. Застосовується в марципанах, джемах, рулетах з варенням, йогуртах,
«коричневих» соусах, червоних напоях.
Викликає висип і алергії.
Заборонений в Австрії, Норвегії, Швеції.
В Австралії його включили в групу харчових алергенів, небезпечних для астматиків.

Е-129, червоний спеціальний
Може бути оранжевого кольору. «Проліз» в деякі солодощі, ліки, косметичні засоби,
вафлі та інші кондитерські вироби.
Може стати причиною раку, викликає алергію різних видів.
Заборонений в 9 державах Європи.

Е-124, понсо 4R (яскраво-червоний 4R), кошенилевий червоний
Можна виявити в салатних заправках, десертних топінгах, кексах, бісквітах, виробах із сиру,
салямі.
Канцероген - може викликати рак.
Провокує напади астми. Заборонений в багатьох країнах.

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Малеча - ресурс для сучасних батьків Від свята до свята! Українські пісніПиши українською Allsoft.ru - магазин софта Переводчик онлайн Test your Internet connection speed at Speedtest.net Баннера на заказ. Программы на SoftPortal.com Пчеловодство и апитерапия. Доктор Пчела. favicon.ru
Всі права захищено, адміністрація сайту не несе відповідальність за дії користувачів та може не поділяти думки дописувачів.
Використання матеріалів з даного сайту, можливе, лише при умові розміщення гіперпосилання на ресурс: www.khodoriv.at.ua