Ви увійшли як Гость
Група "Гости"Вітаю Вас Гость!
Сб, 21.12.2024, 14:29
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: Таня, Вікторія, Roksolana  
Смачні страви
RoksolanaДата: Ср, 25.03.2009, 21:18 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Пропуную цю тему тому, що часом немає фантазії а що зварити сьогодні на обід чи вечерю, а так поділившись рецептами, чи просто хтось напише що варили капусняк сьогодні і іншим захочеться його приготувати. Будемо черпати свіжі ідеї, може хтось знає якісь цікаві, незвичні поєднання в їжі, чи канапок новий рецепт, все пишіть, діліться досвідом. smile
 
RoksolanaДата: Ср, 25.03.2009, 21:25 | Повідомлення # 2
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Ось один рецепт від мене, чинахи:
Продукти: мясо свиняче приблизно гр. 300, бульбини 2шт великі, цибулину, морквину, помідор, огірочки мариновані 2шт., фасолька варена, або консервована.
Так, мясо ріжемо на середні кусочки і обжарюємо добре на олії (солим, перчим до смаку, я ще давала приправу для мяса для запаху гарного), тоді кладемо його в кастрюльку і підварюємо 10-15хв., за той час смажемо цибульку різану на кубіки, добавляємо до неї моркву потерту і порізаний помідор (солим, перчим). Картоплю ріжемо так як на зупу і також обжарюємо в олії до золотої шкірочки посоливши і поперчивши до смаку. Так, тепер потрібно в ідеалі баняк, або горщик який ставиться в духовку, але я тушила в звичайному антипригарному баняці на маленкому вогні. Тож беремо баняк, викладаємо на низ мясо з бульону, другим шаром бульбучку, тоді смажені цибулька і овочі, тоді нарізаємо огірочок маринований і посипаємо зверху, наступний шар викладаємо з фасольки вареної, і заливаємо бульйоном що варилося мясо. Даємо закипіти і скручуємо газ щоб покіпувало легко, і так тушимо все ще пів години-45хв. Готові чинахи перемішуємо і смачного
 
ВікторіяДата: Чт, 26.03.2009, 22:01 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Так, як зараз маємо піст, викладатиму лише "правильні" страви cool

Капуста запечена

На 1 кг свіжої білоголової капусти — 0,5 склянки сметани,
1 ст. ложку жиру, 1 ст. ложку пшеничного борошна,
1 цибулину, 3 горошини гіркого перцю,
1 ст. ложку сухарів,
2 ст. ложки вершкового масла для поливання при подачі на стіл.

Капусту шаткують і тушкують до готовності.
Потім додають сметану, смажену цибулю, мелений перець, сіль,
підсмажене борошно і добре перемішують. Приготовлену масу викладають
у сотейник або каструлю, посипають меленими сухарями,
збризкують жиром і ставлять в духовку запікатись.
При подачі на стіл капусту поливають розігрітим вершковим маслом.

 
ВікторіяДата: Чт, 26.03.2009, 22:03 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Картопляні пальчики

На 1 кг картоплі — 1 яйце,
3 cт. ложки жиру,
2 1/2 ст. ложки картопляного крохмалю,
1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки,
2 ст. ложки вершкового масла для поливання.

Обчищену картоплю відварюють і протирають крізь сито, кладуть в неї сирі яйця,
картопляний крохмаль і частину зелені петрушки, все добре перемішують.
З одержаної маси викачують валики завтовшки 1—1,5 см,
нарізують їх завдовжки 12—15 см і обсмажують на маслі до рум'яного кольору.
При подачі на стіл пальчики поливають вершковим маслом і посипають зеленню петрушки.

 
ВікторіяДата: Чт, 26.03.2009, 22:08 | Повідомлення # 5
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Короп з начинкою з рису та грибів

На 800 г коропа — 80 г рису,
100 з вершкового масла,
по 40 г сушених грибів, сухарів і пшеничного борошна,
2 яйця,
80 г ріпчастої цибулі,
2 мелених горошини перцю.
Для гарніру — 700 г моркви і 50 г вершкового масла.

Обчищений і промитий короп потрошать не розрізуючи черевця,
для чого навколо спинного плавця роблять глибокі надрізи до реберних кісток
і обережно, щоб не пошкодити шкіру, витягають кістки і нутрощі.
Потім біля голови і хвоста надламують хребет і видаляють його.

Гриби варять до готовності і шаткують. На грибному відварі припускають рис.
До готового рису додають злегка обсмажені посічені цибулю, гриби і яйця,
перець, часник, сіль та сирі яйця (для в’язкості начинки).
Все добре змішують.

Приготовленою масою через отвір у спинці начиняють коропа, зашивають його ниткою,
обкачують у борошні, яйцях і цукрі, обсмажують на розігрітому жирі до рум'яного кольору
з обох боків, ставлять в духовку і доводять до готовності.

Знявши нитки, готовий короп нарізують порціонними кусками.
Відпускаючи, короп поливають маслом і засипають зеленню.
На гарнір подають припущену з маслом моркву.

Смачного smile

 
khodorivДата: Чт, 26.03.2009, 22:46 | Повідомлення # 6
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Дівчата, а страви реальні, не з інтернету? shock
А коли я попрошу дружину таке забацати.....???
Кому передати пароль адміністратора сайту lol
 
ВікторіяДата: Пт, 27.03.2009, 09:45 | Повідомлення # 7
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Нагороди: 2
Статус: Offline
Не переживай Андрій biggrin , страви з такого гарного маминого зошита cool ,
по спадковості передали !!!
Внизу завжди підписую, ті які готувала сама. biggrin
 
RoksolanaДата: Пт, 27.03.2009, 20:25 | Повідомлення # 8
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Купила баклажани, шукала рецепт в інтернеті, хочеться чогось складнішого ніж просто обжарені баклажани з помідором часником і майонезом. От що знайшла, рецепт добрий, сьогодні буду готувати на вечерю, допишу як вийшло smile
Складники: Баклажани, помідори, сир, куряча грудка, майонез і спеції
Помиті баклажани нашаткувати кружальцями товщиною десь 1,5 см, посолити. Після того як годину овочі постояли, злегка їх обсмажити на олії.
Нарізати курячу грудку невеличкими шматочками, відбити і також обсмажити. На деко, змащене олією, покласти кільця баклажанів, поверх них - обсмажену курячу грудку, яку прикрити кільцем помідора. А верхівку полити трохи майонезом і приклала шматочком сиру. Далі страва запікається у духовці протягом 10 хвилин.
 
RoksolanaДата: Чт, 02.04.2009, 17:31 | Повідомлення # 9
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Привіт, баклажани робила, получились смачні, правда я курячу грудку не додавала (з нею думаю ще смачніші) зробила фотку як вони в мене виглядали:
щось не можу фотку додати, треба запитати в адміна в чому трюк biggrin
 
khodorivДата: Пт, 03.04.2009, 19:21 | Повідомлення # 10
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Роксолана, і де ж фотка???
Ми повинні оцінити твій шедевр. smile
І рецепти шукай не в інтернеті, бо вони з вірусами, а в бабусинім записничку.
Знаєш є такий засалений в шухляді завжди валяється, між порошком польським і ванільним цукром... smile
 
RoksolanaДата: Пт, 03.04.2009, 21:27 | Повідомлення # 11
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Дякую за допомогу, зараз попробую, трохи стиснула фотку, розмір великий був biggrin
Прикріплення: 2851213.jpg (39.0 Kb)
 
RoksolanaДата: Пт, 03.04.2009, 21:31 | Повідомлення # 12
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
І рецепти шукай не в інтернеті, бо вони з вірусами, а в бабусинім записничку.

Тут мені нажаль невдаються навіть всі перевірені раніше рецепти, то дріждів нема де купити, то порошку до печева, а куплю їхнє, то смак і все не таке smile приходиться викручуватися новими рецептами angel

 
khodorivДата: Сб, 04.04.2009, 18:26 | Повідомлення # 13
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Виглядає досить смачно!!!
А дріжджі і порошок ми тобі насипемо в email, щоб мала чим експериментувати thumb
 
RoksolanaДата: Чт, 28.05.2009, 18:10 | Повідомлення # 14
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Всім привіт, зараз час для приготування салатів з зелені, пишіть рецепти, хто які салати робить чи інші страви з городини.
Ось вам кілька варіантів заправлення для салатів:

1.Олія соняшникова- 500 м, оцет 3%-ный - 500 м, цукор - 40 м, перець мелений - 2 м, сіль - 20 г

2.Масло рослинне - 100 м, оцет 3%-ный - 100 м, зелень петрушки або кропу - 30 м, цукор - 20 г, сіль і чорний мелений перець до смаку, цукор, сіль і перець розводять оцтом, додають дрібно нарізану зелень кропу, рослинне масло й ретельно перемішують.Використати заправлення рекомендується після настоювання

3.Оцет 3%-ный - 100 м, масло рослинне - 100 м, гірчиця - 20 м, цукор - 20 м, сіль і чорний мелений перець - до смаку сіль, цукор, перець й гірчицю розводять оцтом і змішують із рослинним маслом.

4.Зелений соус. Змішати 2 стол. ложки лимонного соку й 125 мл. холодного овочевого бульйону, 0,5 чайн. ложки солі й чорний мелений перець до смаку. Потім очистити 1 зубчик часнику й за допомогою пресу вичавити його в приготовлену суміш. Додати 1 стоп. ложку оливкової олії й 2 стол. ложки соняшникової. Усе злегка збити. Потім додати здрібнену свіжу зелень (Петрушку, кріп, зелену цибульку, кинзу й т.д.). Дуже добре підходить до салатів з локшиною й овочами

 
khodorivДата: Пт, 19.06.2009, 20:50 | Повідомлення # 15
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
А я для Вас знайшов класний сайтик.
Від кризи добре, переглянув і їсти не хочеться.
Може для господинь в пригоді стане http://dreamfood.com.ua
 
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Малеча - ресурс для сучасних батьків Від свята до свята! Українські пісніПиши українською Allsoft.ru - магазин софта Переводчик онлайн Test your Internet connection speed at Speedtest.net Баннера на заказ. Программы на SoftPortal.com Пчеловодство и апитерапия. Доктор Пчела. favicon.ru
Всі права захищено, адміністрація сайту не несе відповідальність за дії користувачів та може не поділяти думки дописувачів.
Використання матеріалів з даного сайту, можливе, лише при умові розміщення гіперпосилання на ресурс: www.khodoriv.at.ua