Смачні страви
|
|
Roksolana | Дата: Ср, 25.03.2009, 21:18 | Повідомлення # 1 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Пропуную цю тему тому, що часом немає фантазії а що зварити сьогодні на обід чи вечерю, а так поділившись рецептами, чи просто хтось напише що варили капусняк сьогодні і іншим захочеться його приготувати. Будемо черпати свіжі ідеї, може хтось знає якісь цікаві, незвичні поєднання в їжі, чи канапок новий рецепт, все пишіть, діліться досвідом.
|
|
| |
Roksolana | Дата: Ср, 25.03.2009, 21:25 | Повідомлення # 2 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Ось один рецепт від мене, чинахи: Продукти: мясо свиняче приблизно гр. 300, бульбини 2шт великі, цибулину, морквину, помідор, огірочки мариновані 2шт., фасолька варена, або консервована. Так, мясо ріжемо на середні кусочки і обжарюємо добре на олії (солим, перчим до смаку, я ще давала приправу для мяса для запаху гарного), тоді кладемо його в кастрюльку і підварюємо 10-15хв., за той час смажемо цибульку різану на кубіки, добавляємо до неї моркву потерту і порізаний помідор (солим, перчим). Картоплю ріжемо так як на зупу і також обжарюємо в олії до золотої шкірочки посоливши і поперчивши до смаку. Так, тепер потрібно в ідеалі баняк, або горщик який ставиться в духовку, але я тушила в звичайному антипригарному баняці на маленкому вогні. Тож беремо баняк, викладаємо на низ мясо з бульону, другим шаром бульбучку, тоді смажені цибулька і овочі, тоді нарізаємо огірочок маринований і посипаємо зверху, наступний шар викладаємо з фасольки вареної, і заливаємо бульйоном що варилося мясо. Даємо закипіти і скручуємо газ щоб покіпувало легко, і так тушимо все ще пів години-45хв. Готові чинахи перемішуємо і смачного
|
|
| |
Вікторія | Дата: Чт, 26.03.2009, 22:01 | Повідомлення # 3 |
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Статус: Offline
| Так, як зараз маємо піст, викладатиму лише "правильні" страви Капуста запечена На 1 кг свіжої білоголової капусти — 0,5 склянки сметани, 1 ст. ложку жиру, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 цибулину, 3 горошини гіркого перцю, 1 ст. ложку сухарів, 2 ст. ложки вершкового масла для поливання при подачі на стіл. Капусту шаткують і тушкують до готовності. Потім додають сметану, смажену цибулю, мелений перець, сіль, підсмажене борошно і добре перемішують. Приготовлену масу викладають у сотейник або каструлю, посипають меленими сухарями, збризкують жиром і ставлять в духовку запікатись. При подачі на стіл капусту поливають розігрітим вершковим маслом.
|
|
| |
Вікторія | Дата: Чт, 26.03.2009, 22:03 | Повідомлення # 4 |
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Статус: Offline
| Картопляні пальчики На 1 кг картоплі — 1 яйце, 3 cт. ложки жиру, 2 1/2 ст. ложки картопляного крохмалю, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки, 2 ст. ложки вершкового масла для поливання. Обчищену картоплю відварюють і протирають крізь сито, кладуть в неї сирі яйця, картопляний крохмаль і частину зелені петрушки, все добре перемішують. З одержаної маси викачують валики завтовшки 1—1,5 см, нарізують їх завдовжки 12—15 см і обсмажують на маслі до рум'яного кольору. При подачі на стіл пальчики поливають вершковим маслом і посипають зеленню петрушки.
|
|
| |
Вікторія | Дата: Чт, 26.03.2009, 22:08 | Повідомлення # 5 |
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Статус: Offline
| Короп з начинкою з рису та грибів На 800 г коропа — 80 г рису, 100 з вершкового масла, по 40 г сушених грибів, сухарів і пшеничного борошна, 2 яйця, 80 г ріпчастої цибулі, 2 мелених горошини перцю. Для гарніру — 700 г моркви і 50 г вершкового масла. Обчищений і промитий короп потрошать не розрізуючи черевця, для чого навколо спинного плавця роблять глибокі надрізи до реберних кісток і обережно, щоб не пошкодити шкіру, витягають кістки і нутрощі. Потім біля голови і хвоста надламують хребет і видаляють його. Гриби варять до готовності і шаткують. На грибному відварі припускають рис. До готового рису додають злегка обсмажені посічені цибулю, гриби і яйця, перець, часник, сіль та сирі яйця (для в’язкості начинки). Все добре змішують. Приготовленою масою через отвір у спинці начиняють коропа, зашивають його ниткою, обкачують у борошні, яйцях і цукрі, обсмажують на розігрітому жирі до рум'яного кольору з обох боків, ставлять в духовку і доводять до готовності. Знявши нитки, готовий короп нарізують порціонними кусками. Відпускаючи, короп поливають маслом і засипають зеленню. На гарнір подають припущену з маслом моркву. Смачного
|
|
| |
khodoriv | Дата: Чт, 26.03.2009, 22:46 | Повідомлення # 6 |
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Статус: Offline
| Дівчата, а страви реальні, не з інтернету? А коли я попрошу дружину таке забацати.....??? Кому передати пароль адміністратора сайту
|
|
| |
Вікторія | Дата: Пт, 27.03.2009, 09:45 | Повідомлення # 7 |
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 56
Статус: Offline
| Не переживай Андрій , страви з такого гарного маминого зошита , по спадковості передали !!! Внизу завжди підписую, ті які готувала сама.
|
|
| |
Roksolana | Дата: Пт, 27.03.2009, 20:25 | Повідомлення # 8 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Купила баклажани, шукала рецепт в інтернеті, хочеться чогось складнішого ніж просто обжарені баклажани з помідором часником і майонезом. От що знайшла, рецепт добрий, сьогодні буду готувати на вечерю, допишу як вийшло Складники: Баклажани, помідори, сир, куряча грудка, майонез і спеції Помиті баклажани нашаткувати кружальцями товщиною десь 1,5 см, посолити. Після того як годину овочі постояли, злегка їх обсмажити на олії. Нарізати курячу грудку невеличкими шматочками, відбити і також обсмажити. На деко, змащене олією, покласти кільця баклажанів, поверх них - обсмажену курячу грудку, яку прикрити кільцем помідора. А верхівку полити трохи майонезом і приклала шматочком сиру. Далі страва запікається у духовці протягом 10 хвилин.
|
|
| |
Roksolana | Дата: Чт, 02.04.2009, 17:31 | Повідомлення # 9 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Привіт, баклажани робила, получились смачні, правда я курячу грудку не додавала (з нею думаю ще смачніші) зробила фотку як вони в мене виглядали: щось не можу фотку додати, треба запитати в адміна в чому трюк
|
|
| |
khodoriv | Дата: Пт, 03.04.2009, 19:21 | Повідомлення # 10 |
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Статус: Offline
| Роксолана, і де ж фотка??? Ми повинні оцінити твій шедевр. І рецепти шукай не в інтернеті, бо вони з вірусами, а в бабусинім записничку. Знаєш є такий засалений в шухляді завжди валяється, між порошком польським і ванільним цукром...
|
|
| |
Roksolana | Дата: Пт, 03.04.2009, 21:27 | Повідомлення # 11 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Дякую за допомогу, зараз попробую, трохи стиснула фотку, розмір великий був
|
|
| |
Roksolana | Дата: Пт, 03.04.2009, 21:31 | Повідомлення # 12 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| І рецепти шукай не в інтернеті, бо вони з вірусами, а в бабусинім записничку. Тут мені нажаль невдаються навіть всі перевірені раніше рецепти, то дріждів нема де купити, то порошку до печева, а куплю їхнє, то смак і все не таке приходиться викручуватися новими рецептами
|
|
| |
khodoriv | Дата: Сб, 04.04.2009, 18:26 | Повідомлення # 13 |
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Статус: Offline
| Виглядає досить смачно!!! А дріжджі і порошок ми тобі насипемо в email, щоб мала чим експериментувати
|
|
| |
Roksolana | Дата: Чт, 28.05.2009, 18:10 | Повідомлення # 14 |
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| Всім привіт, зараз час для приготування салатів з зелені, пишіть рецепти, хто які салати робить чи інші страви з городини. Ось вам кілька варіантів заправлення для салатів: 1.Олія соняшникова- 500 м, оцет 3%-ный - 500 м, цукор - 40 м, перець мелений - 2 м, сіль - 20 г 2.Масло рослинне - 100 м, оцет 3%-ный - 100 м, зелень петрушки або кропу - 30 м, цукор - 20 г, сіль і чорний мелений перець до смаку, цукор, сіль і перець розводять оцтом, додають дрібно нарізану зелень кропу, рослинне масло й ретельно перемішують.Використати заправлення рекомендується після настоювання 3.Оцет 3%-ный - 100 м, масло рослинне - 100 м, гірчиця - 20 м, цукор - 20 м, сіль і чорний мелений перець - до смаку сіль, цукор, перець й гірчицю розводять оцтом і змішують із рослинним маслом. 4.Зелений соус. Змішати 2 стол. ложки лимонного соку й 125 мл. холодного овочевого бульйону, 0,5 чайн. ложки солі й чорний мелений перець до смаку. Потім очистити 1 зубчик часнику й за допомогою пресу вичавити його в приготовлену суміш. Додати 1 стоп. ложку оливкової олії й 2 стол. ложки соняшникової. Усе злегка збити. Потім додати здрібнену свіжу зелень (Петрушку, кріп, зелену цибульку, кинзу й т.д.). Дуже добре підходить до салатів з локшиною й овочами
|
|
| |
khodoriv | Дата: Пт, 19.06.2009, 20:50 | Повідомлення # 15 |
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Статус: Offline
| А я для Вас знайшов класний сайтик. Від кризи добре, переглянув і їсти не хочеться. Може для господинь в пригоді стане http://dreamfood.com.ua
|
|
| |