Шановні читачі, з повагою для Вас , справжній український коктейль !!! Варенуха
В давнину варенуха була улюбленим напоєм.
На 1 л горілки — 40 г сушених яблук,
40 г вишень, 25 г груш, 25 г слив,
по 1 г імбиру, кориці і гвоздики,
по 0,5 г запашного перцю і лаврового листу,
250 г меду.
Готують її так.
Промиті яблука, вишні, груші і сливи кладуть в окремі посудини,
заливають горілкою і настоюють 5—6 год.
Потім все зливають в одну емальовану або керамічну посудину,
додають туди мед, імбир, корицю, гвоздику, запашний перець, лавровий лист,
накривають покришкою, замазують тістом, кладуть невеликий гніт і
ставлять в піч або духовку на 10—12 год. при температурі 90—100°.
Після цього варенуху проціджують і подають як гарячою, так і холодною.
Складно, але я впевнена --- воно того варте ! Спробуєте?
Думаю так .