Ви увійшли як Гость
Група "Гости"Вітаю Вас Гость!
Пт, 26.04.2024, 19:05
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: Таня, Вікторія, Roksolana  
Ходорівська балачка » Форум нашого міста » Наш дім. » Кімнатнітні та городні рослини, садові дерева. (Про рослини і догляд за ними.)
Кімнатнітні та городні рослини, садові дерева.
khodorivДата: Вт, 24.03.2009, 17:05 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Розповідаємо в кого що цікаве росте і як за ним доглядати.
Ділимося досвідом.
Виставляємо фотки.
Не жмем, обмінюємось матеріалом. biggrin
 
khodorivДата: Вт, 24.03.2009, 19:27 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Кущ магнолії висота 1.7 м., зимує добре, рясно цвіде.
Росте в мене в саду.
Прикріплення: 0413388.jpg (32.6 Kb)
 
khodorivДата: Вт, 24.03.2009, 19:30 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Кактус розцвів. Квітка тримається 2-3 дні.

Прикріплення: 7226617.jpg (27.3 Kb)
 
khodorivДата: Вт, 24.03.2009, 19:33 | Повідомлення # 4
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Такі орхідеї цвітуть в мене на підвіконні.
Цікаво, що квітка тримається біля 2.5 місяці

Прикріплення: 0118595.jpg (55.6 Kb) · 6432100.jpg (60.6 Kb)
 
khodorivДата: Вт, 24.03.2009, 19:38 | Повідомлення # 5
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
А ще Азалії дуже гарні коли цвітуть. Грунт повинен бути завжди вологий.!!!

Прикріплення: 7125841.jpg (64.0 Kb)
 
khodorivДата: Пн, 06.04.2009, 17:25 | Повідомлення # 6
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Таке чудо в мене зараз цвіте, називається Гібікус.
Квітка 15 см. правда розкрита всього 3 дні, потім в'яне.
Радує те що є багато нерозквітлих.
Прикріплення: 5426911.jpg (29.3 Kb)
 
ТаняДата: Пн, 13.04.2009, 13:38 | Повідомлення # 7
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
ЗЕЛЕНА ШВИДКА ДОПОМОГА

Кімнатні рослини, які корисні всім і завжди.

Хлорофітум. Ця рослина - перший серед зелених друзів помічник людині. Це дивовижне створіння не тільки сприятливо впливає на енергетику будинку, але і очищає повітря від бактерій і насищає атмосферу киснем. Кудлаті шапки хлорофітума легко виживають в найтемніших і найпохмуріших кутках житла, харчуючись застійною енергією, що скупчується там, - а натомість вони дарують господареві відчуття легкості буття.

Мирт. Це ще один загальний друг і помічник. Це деревце насищає повітря фітонцидами, які знищують хвороботворні мікроорганізми і надають цілющу дію на дихальні шляхи. Енергетика мирта сприятлива для життя і кохання, але увага: у будинку, де люди часто сваряться, мирт може просто засохнути, навіть якщо за ним правильно доглядають. Там, де росте мирт звичайний, в два рази менше хвороботворних мікроорганізмів.

Лимон, гарденія, кімнатний жасмин не тільки порадують око, освіжатимуть і очищатимуть повітря, але і здатні енергетично підтримати нас. До того ж вони здатні укріпити імунітет. І не шукайте для них місце у вітальні: ці рослини повинні стояти в спальні, щоб всю ніч ви могли «заряджатися» від них.

Кавове деревце, алое або плющ допоможуть вам, якщо ви все-таки захворіли. Поставте ці рослини до себе в спальню. Будь-які інші рослини, що мешкають в кімнаті, на час хвороби краще «переселити», особливо це стосується кактусів і драцен.

 
ТаняДата: Пн, 13.04.2009, 13:40 | Повідомлення # 8
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
Страхіття холодних місяців - нервові недуги: стреси і депресії, безсоння, головні болі. Тут кращими помічниками є пасифлора, лаврове деревце і ґібіскус. Не обов'язково, і навіть небажано, ставити їх в спальні: для цих рослин потрібно знайти найбільш освітлене місце в будинку і милуватися ними кожну вільну хвилину.

Молочай необхідний в оселі, де є люди, що страждають важкими хронічними недугами: він підвищує опір організму і покращує настрій.

Фуксія - кращий друг літніх людей: вона укріплює дух і вселяє надію.

Товстянка, відома в народі під назвою «грошового дерева», не тільки привертає в будинок енергію достатку, але і чудово підтримує ослаблений організм під час хвороби.

Герань вбирає в себе чад, вологу, освіжає затхле приміщення. Попутно допомагає зняти внутрішню напругу.

 
ТаняДата: Пн, 13.04.2009, 13:41 | Повідомлення # 9
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
Запах м'яти заспокоює і допомагає сконцентрувати увагу. Отже ті, хто багато працює на комп'ютері, можуть тримати поряд з собою горщик з м'ятою.

Хризантема володіє здатністю створювати енергетичну завісу від «лихого ока» і насильницького енергоінформаційного обміну.

Папороті служать озонаторами приміщення, в цьому відношенні вони вірні друзі сім'ї.

Пеперомія, традесканція знижують у свого власника ризик і перебіг онкологічного захворювання. Вони тим дієвіші, чим більше екземпляр. Найбільш ефективні рослини із стоячими стеблами. А з традесканцій найбільшою силою володіють ті сорти, які мають товсте і велике м'ясисте листя.

 
ТаняДата: Чт, 28.05.2009, 09:24 | Повідомлення # 10
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
Альпійська гірка своїми руками

Альпійська або кам’яниста гірка – це елементи оформлення території, виконані на підвищенні. Певною мірою, альпійська гірка – це інженерна споруда, і її не повинні руйнувати ні сніг, ні дощ, ні вітер. Для того, щоб гірка радувала око не один рік необхідно знати, як правильно підвищити рельєф, розкласти каміння та висадити рослини.
Створення штучного підвищення рельєфу включає у себе:
* Розмітку межі гірки у відповідності до плану;
* Виїмку ґрунту на глибину 15-25 см;
* Створення дренажного шару з ретельним поливом водою та втоптуванням (щебінь – 10-15 см, пісок – 5-10см);
* Насипку суглинистої землі та формування загального рельєфу;
* Ретельне втоптування.
Підбір та укладка камінців
Камінь – це серце альпійської гірки. Він складає її основу та прикрашає сад у зимовий період, коли рослини сплять. Тому правильній підбір та вкладання камінців визначає чи вдалася гірка взагалі

 
ТаняДата: Чт, 28.05.2009, 09:26 | Повідомлення # 11
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
У першу чергу вкладають найбільші камінці, які складають основу гірки. Для великих камінців формується опора із щебеню, бетону або плит. Камінці повинні заглиблюватися в грунт не менше, ніж на 1/3 і не більше, ніж на 2/3. Далі насипаємо рослинний грунт шаром 5-15 см. Садимо великі рослини, насамперед, дерева, кущі та великі багаторічники. Наступний крок – це вкладання та укріплення дрібних камінців, посадка невеликих рослин та мульчування. По завершенню цих робіт необхідно ретельно полити гірку.
Ідеально, якщо альпійська гірка буде на сонці до полудня. Від спеки альпійські рослини – а в основному це мешканці гір – будуть дуже перегріватися і страждати від посухи. Альпійські рослини так само погано переносять пересихання грунту, як і застій води. Літом полудневе сонце, сухе повітря та перегрітий грунт для більшості з них – найсуворіше випробовування.
Один із варіантів облаштування альпійської гірки – це створення її основи не із щебеню, а з будівельного сміття, глинистого грунту та звичайної садової землі. В даному випадку дуже важливо закріпити борти гірки, бо саме вони унеможливлюють її розмивання у перші роки. Велика кількість глинистого грунту зберігає вологу літом та тепло зимою і ранньою весною.
Основу композиції альпійської гірки складають такі рослини, як, наприклад, магонії, рододендрони, самшити та хвойні, а серед ґрунтопокривних: бадани, очитки. Набір культур для кам’янистих композицій надзвичайно широкий, тому, щоб не заплутатись, бажано обмежитись мінімумом видів (на перших етапах досить 8-10 видів) та поступово розширювати набір
 
ТаняДата: Чт, 28.05.2009, 12:05 | Повідомлення # 12
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
Деякі кімнатні рослини , потрапивши у просторий грунт, починають швидко рости і дуже гарно квітнути.Їх на літній сезон можна висадити надвір.

- Бальзамін – невибаглива світлолюбна рослина, але добре переносить тінь. Потребує доброго поливу. Бальзамін прекрасно почувається у вазонах на веранді чи на сходах ганку.
- Гортензія крупнолиста – справжня «дачниця», зніжена і примхлива. На літо її обов’язково потрібно виносити на відкрите повітря просто у горшках. Оптимальні умови – рясний полив з весни до пізньої осені.
- Пеларгонія (герань) – рослина невибаглива, достатньо рясно поливати, щоби вона цвіла з весни до пізньої осені. Ця рослина ідеальна для приміщень, але вона гарно виглядає у композиціях на балконах, клумбах у поєднанні з різними однорічними рослинами

 
ТаняДата: Чт, 28.05.2009, 12:08 | Повідомлення # 13
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Нагороди: 0
Статус: Offline
ЯК ПРАВИЛЬНО ПОЛИВАТИ ВАЗОНИ ?
З одного боку, без достатньої кількості води рослини не лише в’януть, але й голодають, а з іншого – надмірне поливання може призвести до того, що буде гнити коріння, тому потрібно знати особливості різних кімнатних рослин. Наприклад, лантана, гібіскус, катарантус, циперус, папороть, традесканція дуже вологолюбиві. Бегонія, сенполія, глоксинія, колемнея, ахимінес, колерія, епісція бояться надмірного поливання і застоювання води. А алое, красули, седуми від переливання можуть загинути.
Цикламен, глоксинію, амараліс, гемантус, клубневу бегонію, клівію, окрім поливання, корисно двічі на тиждень ставити у миску з теплою водою на 40-45 хвилин. Тоді нижнє коріння нап’ється, а бульба та цибулина не будуть залиті.
 
RoksolanaДата: Чт, 28.05.2009, 17:49 | Повідомлення # 14
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Статус: Offline
Дуже дякую за поради. У мене є питання. Я вже пару разів купляла трояндочки (кімнатні) дрібненькі такі, дуже красиві. Я їх на кухні ставила і за два тижні рослина засихала, поливала як написано на упаковці, єдине що в мене на кухні сонце не потрапляє, може це через це. Ті трояндочки мені дуже подобаються, але після того як засушились другі я купляти не спішу, що порадите робити?
Додаю фотографію квітів, щоб краще орієнтуватися про що йде мова.
Прикріплення: 5489365.jpg (28.8 Kb)
 
khodorivДата: Чт, 28.05.2009, 18:08 | Повідомлення # 15
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 115
Нагороди: 4
Статус: Offline
Рослини вирощені в теплиці на продажу дуже важко адаптовуються до кімнатних умов.
Якщо вони засихали то напевне через те, що на кухні вологість мала і їх потрібно оприскувати.
Взагалі в магазинах все таке гарне, а принесеш до хати і проблеми починаються.
Я стараюся купити все акційне за халявну ціну. (орхідеї по 5 грн і тому подібне)
Потім досліджую чому рослина чахне, роблю висновки і є позитивний результат.
 
Ходорівська балачка » Форум нашого міста » Наш дім. » Кімнатнітні та городні рослини, садові дерева. (Про рослини і догляд за ними.)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Малеча - ресурс для сучасних батьків Від свята до свята! Українські пісніПиши українською Allsoft.ru - магазин софта Переводчик онлайн Test your Internet connection speed at Speedtest.net Баннера на заказ. Программы на SoftPortal.com Пчеловодство и апитерапия. Доктор Пчела. favicon.ru
Всі права захищено, адміністрація сайту не несе відповідальність за дії користувачів та може не поділяти думки дописувачів.
Використання матеріалів з даного сайту, можливе, лише при умові розміщення гіперпосилання на ресурс: www.khodoriv.at.ua